Για μια περιγραφή του προγράμματος επιλέξτε εδώ
For a description of the project click here

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Work in Progress presentation in "The Ark" at Benaki Museum - 8.5.2011

Το Γεύμα
Μία performance Αρχαιολογίας/Θεάτρου 

Work in progress παρουσίαση
«Κιβωτός» στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς
Κυριακή, 8 Μαΐου 2011
Ώρα έναρξης :  1.00 μ.μ.
Διάρκεια: 30 λεπτά

Τι συμβαίνει όταν η αρχαιολογία συναντά το θέατρο;  Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ένας διάλογος ανάμεσα στους δύο κλάδους, αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η δημιουργία ενός νέου «υβριδικού» κλάδου ο οποίος χρησιμοποιεί τα μέσα του θεάτρου για να εξετάσει το αρχαιολογικό υλικό και τα μέσα της αρχαιολογίας για να προσεγγίσει την τέχνη του θεάτρου.
Στα πλαίσια αυτά και ως μέρος του προγράμματος αρχαιολογίας και αρχαιολογικής εθνογραφίας στην Κουτρουλού Μαγούλα Φθοιώτιδας θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2011 μία performance στον χώρο της ανασκαφής. Θέμα της το πολύπλοκο ζήτημα της τροφής στις διάφορες προεκτάσεις του και ο ρόλος του δείπνου ως διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο και ως εμπειρία. Πρόκειται ένα αφηγηματικό σύνολο που βασίζεται αποκλειστικά στο λόγο, αντλώντας από αυτό που ονομάζουμε «λογοτεχνία» της τροφής: θεωρητικά κείμενα, αρχαιολογικές αναφορές, συνταγές, αποσπάσματα από κλασσικούς συγγραφείς κ.α.
                Στις 8 Μαΐου, στο μουσείο Μπενάκη, γίνεται μία στάση στο δρόμο προς την παράσταση. Στο χώρο της «Κιβωτού» θα πραγματοποιηθεί μια work in progress παρουσίαση  με στόχο τη συνύπαρξη της έως τώρα δράσης με την βιωματική αυτή εγκατάσταση. Η «Κιβωτός», ελληνική πρόταση στη 12η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής στη Μπιενάλε της Βενετίας, είναι μία εγκατάσταση που αναστοχάζεται τους παλαιούς σπόρους και την ιδεολογική βιοποικιλότητα που είναι διαθέσιμη αλλά ξεχασμένη και υπό εξαφάνιση, καθώς ταυτόχρονα επαγγέλλεται νέες κουλτούρες εδαφικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου